loading...

بررسی تخصصی انواع کود و بذر

بازدید : 0
شنبه 29 ارديبهشت 1403 زمان : 11:18

کودهایDAP : پرمصرف ترین کود فسفر در جهان است. به دلیل محتوای نسبتاً بالای مواد مغذی و خواص فیزیکی عالی آن محبوبیت زیادی دارد،کودهای دی آمونیوم فسفات دارای 20.2 درصد فسفر دارند که به همراه نیتروژن و گوگرد منبع عالی فسفر (P) و نیتروژن (N) برای تغذیه گیاه محسوب می‌شوند.
کودهای MAP: کودهای مونو آمونیوم فسفات تقریبا 22درصد فسفر به همراه گوگرد، نیتروژن و کلسیم به شکل گرانولی دارند.
کودهای SSP : کودهای سوپر فسفات ساده معمولا 8.8% درصد فسفر به شکل گرانولی دارند و حاوی گوگرد و کلسیم نیز می‌باشند.
کودهای NPK : کودهای مرکب نیز نامیده می شوند، حاوی هر سه ماده مغذی نیتروژن، فسفر و پتاسیم به نسبت های مختلف هستند. انواع مختلفی از محصولات NPK در جهان بر اساس دستور العمل های مختلف مواد مغذی وجود دارد و اغلب آنها را سفارشی می کنند تا با نیازهای یک محصول یا قطعه زمین خاص مطابقت داشته باشند.
کودهای آمونیوم پلی فسفات: این نوع از کود فسفر بالا با 15درصد فسفر پس از انحلال کامل در آب قابل استفاده است.

بازدید : 5
دوشنبه 24 ارديبهشت 1403 زمان : 13:51

کود کامل گرانوله، یک ترکیب متعادل از عناصر غذایی اصلی مورد نیاز گیاهان را فراهم می‌کند. ترکیب اصلی این نوع کود شامل سه عنصر نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) است که می‌تواند در کنار عناصر دیگری مانند مس، آهن، روی،بور،منگنز و ... باعث رشد و توسعه گیاهان می شود. از جمله ویژگی‌ های مثبت کود کامل گرانوله، افزایش رشد و توسعه بیشتر ساقه و برگ‌ ها، تقویت سیستم ریشه، افزایش مقاومت در برابر بیماری ‌ها و آفات، بهبود کیفیت محصولات و افزایش عملکرد گیاه می‌ باشد. همچنین، کود کامل گرانوله به عنوان یک منبع تغذیه مناسب و پایدار، به کاهش هدررفت عناصر غذایی و آلودگی‌های زیست محیطی کمک می‌کند.

گرانوله کردن کودها می ‌تواند به حفظ کیفیت و خواص مورد نظر آنها کمک کند. با گرانوله شدن کودها، کودها در مقابل رطوبت و هوا محافظت شوند و از تخریب و تجزیه زودهنگام آنها جلوگیری می گردد. گرانوله کردن کودها می ‌تواند نگهداری و استفاده آنها را آسان‌تر کند. گرانوله ‌ها به صورت یکنواختی در خاک پخش می ‌شوند و برای کشاورزان راحت‌تر است که مقدار مشخصی از کود را استفاده کنند. با گرانوله‌ ها، احتمال هدررفت کود به دلیل پاشیده شدن و پراکنده شدن در محیط کاهش می ‌یابد. این موضوع می ‌تواند به استفاده بهینه‌تر از کود منجر شود.

بازدید : 1
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 زمان : 10:49

میزان مصرف هیومیک اسید برای محصولات زراعی دو گرم در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب بوده است که عبارت است از ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع برای این محصولات با نسبت ۵۰ میلی‌ لیتر در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب است. برای باغات میزان مصرف هیومیک اسید در این مورد بسته به سن درختان بین ۶ تا ۸ کیلوگرم در هکتار است، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع با نسبت ۵۰ میلی‌لیتر در ۱۰۰۰ میلی‌لیتر آب، یعنی ۳۰ تا ۳۵ لیتر در هکتار است. در گلخانه‌ها به ازای هر هکتار بسته به تراکم کشت 3 تا ۵ کیلوگرم در هکتار است، همچنین میزان مصرف هیومیک اسید مایع بین 20 تا 30 لیتر بر هکتار مقدار توصیه شده است. برای گیاهان آپارتمانی 2 گرم در یک لیتر آب استفاده ‌شود. به طور کلی برای هر درخت نیز، توصیه می‌شود ۱۰ تا ۱۵ گرم یا ۵۰ تا ۷۰ سی‌سی (میلی لیتر) اسید هیومیک توصیه می‌شود.

بازدید : 4
يکشنبه 16 ارديبهشت 1403 زمان : 12:35

کمبود فسفر در گیاهان می ‌تواند به صورت ظاهری در برگ ‌ها، ریشه ‌ها و سایر بخش ‌های گیاهان تاثیر بگذارد. در زیر علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان را به طور خلاصه توضیح می ‌دهیم:

رنگ برگ‌ ها:
گیاهان با کمبود فسفر عموما نشانه ‌هایی از تغییر رنگ در برگ‌ ها نشان می ‌دهند. برگ‌ ها ممکن است رنگ سبز تیره بگیرند.

رشد ضعیف:
کمبود فسفر می ‌تواند باعث رشد ضعیف گیاهان شود.

تغییر شکل برگ ‌ها:
با کمبود فسفر معمولا فرم برگ‌ها تغییر پیدا می‌کند در اثر این کمبود برگ‌ها ممکن است کوچک و خمیده ‌شوند

تاخیر در گلدهی:
کمبود فسفر ممکن است باعث تأخیر در گلدهی و تشکیل میوه در گیاهان شود.

ساقه ‌های ضعیف:
کمبود فسفر ممکن است ساقه ‌ها ممکن است نازک و ضعیف باشند و در برابر شرایط نامساعد مانند باد قوی شکسته شوند.

ریشه ‌های ضعیف:
گیاهان با کمبود فسفر ریشه‌ های ضعیف و کوتاه دارند. این می‌ تواند باعث کاهش جذب مواد غذایی و آب توسط گیاه شود.

برای خرید کود فسفر بالا اینجا کلیک کنید.

بازدید : 4
چهارشنبه 12 ارديبهشت 1403 زمان : 11:16

اکسین ها که در مریستم انتهایی گیاهان تولید می شوند. آنها مسئول تقسیم سلولی، رشد و تمایز سلولی هستند. همچنین این هورمون ها می‌توانند بر افزایش طول ریشه و انشعابات جانبی ریشه ها تأثیر بگذارند .
سیتوکینین ها عمدتاً در ریشه ها تولید می شوند، این هورمون از طریق آوندهای چوبی به سمت بالا حرکت می کند و رشد جوانه ها را تقویت نموده و علائم پیری را کاهش می‌ دهند.
جیبرلین ها عموماً عمر کوتاهی دارند و در غلظت های بسیار کم یافت می‌شوند. جیبرلین ها میزان رشد ساقه را تعیین می کنند و بر رشد گل و میوه تأثیر می گذارند.

https://sepaneh.com/Seaweed-fertilizer

بازدید : 4
شنبه 8 ارديبهشت 1403 زمان : 10:56

این محصول کاربردهای بسیاری در کشاورزی دارد و برای پرورش گیاهان مختلف به کار می رود. به عنوان مثال، پرورش دهندگان سبزیجات، نیترات آمونیوم را برای تامین فوری منبع نیترات مورد نیاز گیاه ترجیح می دهند. دامداران نیز از این کود جهت کوددهی مراتع یونجه استفاده می کنند، چراکه روی سطح خاک باقی مانده و تبخیر نمی شود.

برای استفاده و مخلوط کردن کودهای نیترات باید به هدف استفاده و نوع کود مدنظر توجه کنید. مصرف کودها به نوع محصول و زمان مصرف بستگی دارد. میزان مصرف را بر مبنای کیلوگرم در هکتار و یا کیلوگرم در هزار به ترتیب برای آبیاری و یا محلول پاشی بیان می کنند. گالن واحد مصرفی در ایران نیست. توجه کنید که تمام نیتروژن موجود در خاک در هر فرمی که باشد از جمله اوره و آمونیوم، پیش از جذب در گیاه، به حالت نیترات در می آید. بنابراین، با استفاده مستقیم از کود نیترات می توانید از تلفات ناشی از تبدیل این مواد به نیترات جلوگیری نمایید. برای مشاوره در این زمینه با ما تماس بگیرید.

بازدید : 13
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 زمان : 19:33

اسیدهای هیومیک از نظر شیمیایی خواص خاک را تغییر می دهد:

با تنظیم مقدار pH خاک ،خاک های اسیدی و قلیایی را خنثی می‌کند .
بهبود و بهینه سازی جذب مواد مغذی و آب توسط گیاهان می‌شود.
خاصیت بافری خاک را افزایش می‌دهد.
به عنوان کلات کننده طبیعی برای یون های فلزی در شرایط قلیایی عمل می کند و باعث جذب یون‌های فلزی توسط ریشه می شود.
سرشار از مواد آلی و معدنی ضروری برای رشد گیاه می‌باشد.
کودهای معدنی محلول در آب را در نواحی ریشه حفظ کرده و آبشویی آنها را کاهش می‌دهد.
اسید هیومیک ظرفیت تبادل کاتیونی بسیار بالایی که دارند این خاصیت باعث جذب عناصر مغذی مورد نیاز گیاه (N، P، K + Fe، Zn و غیره) به شکل قابل دسترس می‌شود، همچنین مواد سمی خاک را از دسترس گیاه خارج می‌کند، جذب نیتروژن(ازت) در گیاه نیزافزایش می‌دهد و واکنش فسفر با (Ca، Fe، Mg و Al) را کاهش می‌دهد تا فسفر به فرم قابل استفاده برای گیاه جذب شود:کاهش واکنش فسفر با این عناصر می‌تواند سبب جذب بیشتر کودهای معدنی گردد همچنین دی اکسید کربن از کربنات کلسیم آزاد و امکان استفاده آن را در فتوسنتز فراهم می‌کند و کمک به رفع کلروز ناشی از کمبود آهن می‌شود .

بازدید : 2
شنبه 1 ارديبهشت 1403 زمان : 10:55

کود کامل در زمینه کشاورزی و باغبانی، به مجموع سه عنصر مغذی اصلی اشاره دارد که برای رشد و تکامل گیاهان ضروری هستند. NPK نماینده حروف اول عناصر نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند:

نیتروژن مسئول ایجاد رشد سریع و سرسبزی گیاهان است. این عنصر برای تولید کلروفیل، پروتئین ‌ها و سایر ترکیبات ضروری برای گیاهان ضروری است.
فسفر نقش مهمی در توسعه ریشه ‌ها، گل‌ دهی و تشکیل میوه‌ ها دارد. این عنصر به عنوان یک ماده انرژی ‌زا نیز عمل می‌کند و برای انتقال انرژی در سلول‌ های گیاهی ضروری است.
پتاسیم عملکرد عمومی گیاهان را تقویت می‌کند. این عنصر برای تنظیم فشار اسمزی، مقاومت در برابر تنش‌ های محیطی و بهبود کیفیت محصولات مهم است.
با استفاده از کودهای حاوی این سه عنصر مغذی، کشاورزان و باغبانان می ‌توانند نیازهای غذایی گیاهان را تأمین کنند و به رشد و توسعه آنها کمک نمایند. نسبت مورد استفاده این عناصر در کودهای NPK ممکن است براساس نیازهای خاص گیاهان و نوع خاک و محیط کاشت متفاوت باشد. مقدار عناصر موجود در کود NPK به صورت 3 عدد متوالی نوشته می شود. به عنوان مثال اگر روی بسته کود سه رقم 30-5-15 نوشته شده باشد به این معنی است که در این کود به ترتیب 15 واحد از نیتروژن ،5 واحد فسفر و 30 واحد پتاسیم وجود دارد بنابراین این یک کود کامل پتاس بالا می‌باشد.

بازدید : 4
چهارشنبه 29 فروردين 1403 زمان : 14:51

انواع کودهای جلبک دریایی را می توانید در خاک گلدان، گلخانه‌ ها یا روی برگ گیاهان استفاده کنید. بسته به مکانی که از این کودها استفاده می کنید، نتایج حاصله می تواند متفاوت باشد. محلول جلبک دریایی را می‌ توان به تنهایی یا همراه با سایر کودها مورد استفاده قرار داد. قبل از استفاده بررسی کنید که مواد مغذی و جلبک دریایی شما با هم سازگاری داشته باشند. اگر گیاهان شما ریشه ندارند یا ساختار ریشه کمی دارند، آن‌ها را به مدت 24 ساعت در محلول جلبک دریایی خیس کنید. هورمون‌ های موجود در جلبک دریایی ممکن است به تحریک ریشه ها برای رشد کمک کنند. جلبک دریایی را همچنین می‌توانید به صورت محلول پاشی روی سطح و زیر برگ‎ها اسپری نمایید. این کار نباید بیش از یک بار در ماه انجام شود. افزودن یک ماده همراه مانند ادجوانت ها برای کمک به پخش یکنواخت محلول روی سطح برگ کمک می کند. هنگام خرید کود جلبک دریایی، به مشخصات و ویژگی های آن توجه کنید.

بازدید : 14
سه شنبه 28 فروردين 1403 زمان : 13:45

کمبود فسفر در گیاهان می ‌تواند به صورت ظاهری در برگ ‌ها، ریشه ‌ها و سایر بخش ‌های گیاهان تاثیر بگذارد. در زیر علایم ظاهری کمبود فسفر در گیاهان را به طور خلاصه توضیح می ‌دهیم:

رنگ برگ‌ ها:
گیاهان با کمبود فسفر عموما نشانه ‌هایی از تغییر رنگ در برگ‌ ها نشان می ‌دهند. برگ‌ ها ممکن است رنگ سبز تیره بگیرند.

رشد ضعیف:
کمبود فسفر می ‌تواند باعث رشد ضعیف گیاهان شود.

تغییر شکل برگ ‌ها:
با کمبود فسفر معمولا فرم برگ‌ها تغییر پیدا می‌کند در اثر این کمبود برگ‌ها ممکن است کوچک و خمیده ‌شوند

تاخیر در گلدهی:
کمبود فسفر ممکن است باعث تأخیر در گلدهی و تشکیل میوه در گیاهان شود.

ساقه ‌های ضعیف:
کمبود فسفر ممکن است ساقه ‌ها ممکن است نازک و ضعیف باشند و در برابر شرایط نامساعد مانند باد قوی شکسته شوند.

ریشه ‌های ضعیف:
گیاهان با کمبود فسفر ریشه‌ های ضعیف و کوتاه دارند. این می‌ تواند باعث کاهش جذب مواد غذایی و آب توسط گیاه شود.

https://sepaneh.com/high-phosphorus-fertilizer

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 5
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 62
  • بازدید ماه : 79
  • بازدید سال : 177
  • بازدید کلی : 177
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی